SeniorXpert

Wet werk en zekerheid – transitievergoeding

Het arbeidsrecht is flink aan het veranderen. Onder meer door de nieuwe Wet werk en zekerheid op het gebied van ontslag en flexibel personeel. Hieronder benoemen wij de belangrijkste wijzigingen en kunt u lezen hoe SeniorXpert hierop inspeelt met haar dienstverlening.

Transitievergoeding

Wist u dat… werknemers die ten minste 24 maanden voor u hebben gewerkt recht hebben op een transitievergoeding? De transitievergoeding is een vergoeding waarop de werknemer recht heeft bij het niet verlengen van het contract, bij ontslag, bij het aflopen van het contract OF bij het opzeggen door de werknemer waarbij de werkgever ernstig verwijtbaar handelen of nalatigheid aangerekend kan worden. De hoogte van de transitievergoeding wordt vastgesteld naar aanleiding van het aantal dienstjaren. Voor de eerste tien dienstjaren moet hier 1/3 van het bruto maandsalaris worden gereserveerd en na het tiende dienstjaar ½ van het bruto maandsalaris.

 Via SeniorXpert…

Wordt u hierin volledig ontzorgd. Doordat SeniorXpert beschikt over meerdere vacatures bij andere partijen kan de oversteek van werk naar werk gemakkelijker worden gemaakt. SeniorXpert zal, indien nodig, hiervoor gebruik maken van het platform Xelfer. Dit platform helpt bedrijven en werknemers bij het begeleiden van werk naar werk. Conform de NBBU-cao houdt SeniorXpert zich aan het reserveren van 1/6 bruto maandsalaris gedurende de eerste tien jaar. Na de eerste tien jaar is dit ¼ van het bruto maandsalaris voor elk daarop gewerkt half jaar. Uitgezonderd zijn werknemers van 50 jaar en ouder. Voor deze groep geldt dat de transitievergoeding na tien jaar (120 maanden) een ½ maandsalaris is. Deze uitzondering vervalt per 1 januari 2020 en wordt dan ook ¼ van het bruto maandsalaris.

Doorwerkgever.nl of Pittig.nl

Wist u dat… de transitievergoeding niet geldt voor gepensioneerden? Een gepensioneerde ontvangt al AOW en eventueel een aanvullend pensioen. U heeft voor hen dus geen transitieplicht.

Wilt u flexibeler doorwerken met een eigen werknemer die binnenkort met pensioen gaat of misschien al met pensioen is? Doorwerkgever is met haar Doorwerkregeling de specialist op het gebied van doorwerken na pensioen. Of bent u op zoek naar een flexibele bijverdiener? Pittig heeft een groot bestand aan ervaren gepensioneerde kandidaten op allerlei vakgebieden.

Stel uw vraag via WhatsApp

Whatsapp3

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Bent u een opdrachtgever en heeft u een vraag over het inzetten van ervaren kandidaten, het aanmelden van uw payrollmedewerker of wilt u weten wat het u gaat kosten?

 

Stel uw vraag via WhatsApp op ons nummer 06 – 83 12 75 91 (dit nummer is alleen te gebruiken voor WhatsApp) en wij helpen u zo snel mogelijk!

Veelgestelde vragen opdrachtgevers

Wat is het grote voordeel van SeniorXpert?

Wij zijn al 20 jaar gespecialiseerd in het inzetten van ervaren kandidaten en beschikken daarom over een zeer groot bestand aan kandidaten op elk vakgebied! U kunt op elk gewenst moment uw vacature toesturen. Wij sturen u een mail met geschikte kandidaten en u kiest wie u wilt uitnodigen voor een sollicitatiegesprek of direct wilt inzetten. Wij regelen de administratie. Makkelijk toch?

Wat kost het deelnemen aan SeniorXpert?

Het sturen van een vacature en daarmee het plaatsen van een opdracht, is geheel kosteloos. U betaalt pas wanneer u een ervaren kandidaat heeft ingezet.

Hoe plaats ik een vacature?

U kunt ons op elk gewenst moment uw vacature naar ons toesturen. Hierbij kunt u aangeven of u graag teruggebeld wil worden om de vacature en de mogelijkheden te bespreken of u direct geschikte ervaren kandidaten in uw mailbox wilt ontvangen.

 

Vindt u het makkelijker om de vacature te WhatsAppen? Dat kan! Wij zijn bereikbaar op nummer: 06 – 83 40 03 80 (dit nummer is alleen te gebruiken voor WhatsApp).

Wat is het uurtarief?

Het uurtarief is afhankelijk van de type functie. Onze omrekenfactor is marktconform of net daaronder. Bent u benieuwd wat het voor u gaat kosten? WhatsApp of bel ons even of laat u door ons terugbellen.

 

WhatsApp: 06 – 83 40 03 80 (dit nummer is alleen te gebruiken voor WhatsApp)

Telefoon: 020 – 412 51 51

Heeft u een andere vraag?

Indien uw vraag hier niet bij staat dan kunt u deze op drie verschillende manieren aan ons stellen:

 

  1. Heeft u al een account en u heeft hier vragen over? Stel deze vraag in uw online portaal via ‘stel een vraag’ rechts bovenin uw scherm.
  2. Heeft u nog géén account en heeft u vragen over onze website en hoe wij te werk gaan? Stel deze vraag via de chat rechts onderin uw scherm.
  3. Heeft u een inhoudelijke vraag? Stel deze via WhatsApp op telefoonnummer 06 – 83 40 03 80. U kunt natuurlijk ook even bellen op het telefoonnummer 020 – 412 51 51.

 

Uw vraag wordt dezelfde dag nog beantwoord!